Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns rétestornyok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pikáns rétestornyok
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Mártások

Hozzávalók

kb. 13-15 darabhoz

  • 18-22 cm átmérőjű tortaforma

Tésztához

Töltelékhez

  • kevés étolaj
  • 250 g vegyes darált hús
  • 1 karikára vágott újhagyma
  • 1 kockára vágott piros paprika
  • 1 kockára vágott sárga paprika
  • 100 g durvára gyalult cukkini
  • 1 evőkanál aprított bazsalikomlevél
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • kevés őrölt kömény
  • kevés kurkuma
  • 3 közepes méretű tojás

Kenéshez

  • 100 g olvasztott Rama margarin

Öntethez

  • 250-300 g tejföl 20 %-os
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál currypor

Elkészítés

Előkészítés

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőformát sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Töltelék: A töltelékhez felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk az újhagymát, a paprikát és a cukkinit, lefedve megpároljuk, majd bazsalikommal, sóval, borssal, köménnyel és kurkumával fűszerezzük. Az egészet lehűtjük, majd az egész tojásokat belekeverjük.

Tészta: A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A töltelék felét rátesszük, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és a rétesrudat kb. 5 cm széles darabokra vágjuk és függőlegesen beállítjuk egy kb. 18-22 cm átmérőjű tortaformába. A maradék 3 réteslappal megismételjük a folyamatot, és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A formát rácson az előmelegített sütő közepébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc

Öntet: Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat és a rétestornyok mellé tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!