Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns sonkás batyuk

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

12 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 200 g főtt sonka
  • 100 g juhsajt
  • 1 kisebb paprika (kb. 100 g)
  • 1/2 pohár 20 %-os tejföl (kb. 60-70 g)
  • tetszés szerint őrölt bors
  • némi majoranna

Szóráshoz

  • kb. 50-60 g reszelt Gouda

Paradicsomszószhoz

  • 1 doboz darabolt paradicsom (400 g)
  • 1/2 pohár 20 %-os tejföl (kb. 60-70 g)
  • 65 g piros pesto
  • csapott teáskanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
  • tetszés szerint némi kakukkfű vagy bazsalikom

Elkészítés

Előkészítés:

A pizzatésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A sonkát és a juhsajtot kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a paprikát és szintén kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel és tetszés szerint fűszerezzük.

Tészta:
A pizza tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 egyforma méretű téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok közepébe egy púpos evőkanál tölteléket teszünk. A tésztaszéleket ráhajtjuk és odanyomjuk. A golyókat hajtással lefelé, a sütőpapírral együtt csatos tortaformába tesszük (24 cm Ø). Rászórjuk a sajtot és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután a formát sütőrácson a sütő alsó felébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc

Paradicsomszósz:
A paradicsomot, a tejfölt, a pestot és a keményítőt főzőedényben összekeverjük, és keverés közben felforraljuk. A batyukat papírral együtt kivesszük a formából és a szósszal együtt melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Vegetáriánus töltelékhez helyettesíthetjük a sonkát több paprikával és juhsajttal.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!