Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gnocchi paradicsom-salsával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gnocchi paradicsom-salsával
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Mártások

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Gnocchihoz

  • 1 kg lisztes burgonya
  • 300 g búzaliszt
  • 100 g durumbúzadara
  • 1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
  • frissen őrölt bors
  • kb. 1 teáskanál szerecsendió

Paradicsom-salsahoz

  • 4 darab közepes fürtös paradicsom
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • 16 darab bazsalikomlevél
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál agavészirup
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát, kockázzuk fel, majd sós vízben forraljuk fel és 20-25 perc alatt főzzük puhára.

Elkészítés:

Paradicsom-salsa: A paradicsomot mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagymát pucoljuk meg, felezzük, majd vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A bazsalikomleveleket mossuk meg és vágjuk darabokra. Az olajat, az ecetet, az agavészirupot és a fűszereket keverjük össze, adjuk hozzá a zöldségekhez.

Gnocchi: A megfőtt burgonyáról öntsük le a vizet és forrón préseljük át a krumplinyomóval. A lisztet, a búzadarát, és a Creme Vegát keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. A tésztából formázzunk diónyi golyókat, egy villával lapítsuk meg kicsit, majd rakjuk forró sós vízbe, forraljuk fel és kb. 3 percig főzzük. A gnocchikat szedőkanállal szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni.

Tálalás: A gnocchikat tálaljuk egy tányéron, a paradicsom-salsát helyezzük a tetejére és szolgáljuk fel melegen vagy hidegen.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!