Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns édesburgonya-gofrik

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pikáns édesburgonya-gofrik
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Mártások

Hozzávalók

kb. 25 darabhoz

Kenéshez

  • némi zsiradék

Tészta

  • 300 g édesburgonya
  • 250 g tönköly búzaliszt
  • 150 g puha vaj vagy margarin
  • 150 g tejföl
  • 150 g újhagyma
  • 5 db tojás (M-es)
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1-2 evőkanál szezámmag

Mártogatóhoz

  • 300 g tejföl
  • 2-3 evőkanál szezámpaszta (tahini)
  • frissen őrölt fekete bors
  • curry fűszer
  • némi cukor
  • csilipehely

Elkészítés

Elkészítés:

Mártogató:
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.

Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.

A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A mártogatóst újhagymakarikákkal és/vagy curryvel is megszórhatjuk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!