Húsos bukta
Hozzávalók
Tésztához:
40 dkg liszt
1 dl tej
pici cukor
1 cs. Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tojássárga
csipetnyi só
Töltelék:
Megmaradt főtt hús kb. 20 dkg
2 főtt tojás
mustár
paradicsompaszta vagy ketchup
só
bors
fél hagyma
Elkészítés
Elkészítés
A szárított élesztőt cukros tejbe feloldjuk, majd a tészta hozzávalóival tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük. Nem kell duplájára keleszteni.
A főtt húst a tojásokkal és a hagymával összeturmixoljuk. Sózzuk, borsózzuk. Belekavarjuk a mustárt és a paradicsompasztát.
A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), kockákra vágjuk és ezzel a hústöltelékkel megtöltjük. A buktákat felvert tojásfehérjével megkenjük és forró lében megsütjük.
A főtt húst a tojásokkal és a hagymával összeturmixoljuk. Sózzuk, borsózzuk. Belekavarjuk a mustárt és a paradicsompasztát.
A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), kockákra vágjuk és ezzel a hústöltelékkel megtöltjük. A buktákat felvert tojásfehérjével megkenjük és forró lében megsütjük.
Alternatív elkészítés
Én a húslevesből megmaradt főtt húst használtam fel. A leírtakon kívül akármivel ízlés szerint még lehet ízesíteni.
Kedvencnek jelölöm
Húsos bukta
Hozzávalók
Tésztához:
40 dkg liszt
1 dl tej
pici cukor
1 tojássárga
csipetnyi só
Töltelék:
Megmaradt főtt hús kb. 20 dkg
2 főtt tojás
mustár
paradicsompaszta vagy ketchup
só
bors
fél hagyma
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A szárított élesztőt cukros tejbe feloldjuk, majd a tészta hozzávalóival tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük. Nem kell duplájára keleszteni.
A főtt húst a tojásokkal és a hagymával összeturmixoljuk. Sózzuk, borsózzuk. Belekavarjuk a mustárt és a paradicsompasztát.
A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), kockákra vágjuk és ezzel a hústöltelékkel megtöltjük. A buktákat felvert tojásfehérjével megkenjük és forró lében megsütjük.
A főtt húst a tojásokkal és a hagymával összeturmixoljuk. Sózzuk, borsózzuk. Belekavarjuk a mustárt és a paradicsompasztát.
A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), kockákra vágjuk és ezzel a hústöltelékkel megtöltjük. A buktákat felvert tojásfehérjével megkenjük és forró lében megsütjük.
Alternatív elkészítés
Én a húslevesből megmaradt főtt húst használtam fel. A leírtakon kívül akármivel ízlés szerint még lehet ízesíteni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?