Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsos bukta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
1 dl tej
pici cukor
1 tojássárga
csipetnyi só

Töltelék:

Megmaradt főtt hús kb. 20 dkg
2 főtt tojás
mustár
paradicsompaszta vagy ketchup
bors
fél hagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szárított élesztőt cukros tejbe feloldjuk, majd a tészta hozzávalóival tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük. Nem kell duplájára keleszteni.
A főtt húst a tojásokkal és a hagymával összeturmixoljuk. Sózzuk, borsózzuk. Belekavarjuk a mustárt és a paradicsompasztát.
A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), kockákra vágjuk és ezzel a hústöltelékkel megtöltjük. A buktákat felvert tojásfehérjével megkenjük és forró lében megsütjük.

Alternatív elkészítés

Én a húslevesből megmaradt főtt húst használtam fel. A leírtakon kívül akármivel ízlés szerint még lehet ízesíteni.
Húsos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!