Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tavaszcsalogató zöldséges pillangók

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Tavaszcsalogató zöldséges pillangók
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Sajtos sütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 3 dl tej
  • 2 kk. só
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez

  • 1 zöldfűszeres tömlős sajt
  • 1 csipet só (nagy)
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 fej lilahagyma (nagy)
  • 15 dkg kukorica
  • 1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
  • 1 kiscsokor metélőhagyma
  • 10 dkg trappista sajt

Kenéshez

  • 1 tojássárgája

Szóráshoz

  • 1 tk. szezámmag

Átgőzöléshez

  • 2 ek. tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át.
A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel.
A metélőhagymát vágjuk apróra.
A kukoricát mossuk át és hagyjuk lecsepegni.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Megkenjük a tömlős sajttal.
Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát.
Ráreszeljük a trappista sajtot.
A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük.
Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.
Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt.
A tészták tetejét megkenjük tojás sárgával és szórunk rá kevéske szezámmagot.
Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!