Mexikói ragu zöldfűszeres tésztában
Hozzávalók
Tészta:
Ragu:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg a tésztánk kel, elkészítjük a ragut. (Akár előtte is el lehet készíteni.)
Az olajba a felaprított vöröshagymát beletesszük, kicsit pirítunk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint a hozzávaló fűszerekkel ízesítjük. Amikor a hús már átsült, hozzáöntjük a lecsepegtetett bab és kukorica konzervet. Kevés piros paprikával még ízesítjük. Ha kell, a többi fűszerrel még ízesíthetünk rajta. Akkor jó, ha sűrű, és nincs leve.
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra lelapítjuk, és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egyenként kicsit elnyújtjuk, tölteléket helyezünk a szélére, majd felcsavarjuk.
Olajozott tepsibe helyezzük egymás mellé, a tepsibe még kelesztjük kb. 15-20 percet. A tetejét langyos vízzel megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
Mexikói ragu zöldfűszeres tésztában
Hozzávalók
Tészta:
Ragu:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg a tésztánk kel, elkészítjük a ragut. (Akár előtte is el lehet készíteni.)
Az olajba a felaprított vöröshagymát beletesszük, kicsit pirítunk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint a hozzávaló fűszerekkel ízesítjük. Amikor a hús már átsült, hozzáöntjük a lecsepegtetett bab és kukorica konzervet. Kevés piros paprikával még ízesítjük. Ha kell, a többi fűszerrel még ízesíthetünk rajta. Akkor jó, ha sűrű, és nincs leve.
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra lelapítjuk, és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egyenként kicsit elnyújtjuk, tölteléket helyezünk a szélére, majd felcsavarjuk.
Olajozott tepsibe helyezzük egymás mellé, a tepsibe még kelesztjük kb. 15-20 percet. A tetejét langyos vízzel megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?