Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mexikói ragu zöldfűszeres tésztában

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej (kb.)
1 ek. cukor
1,5 dl olaj
snidling
petrezselyem zöld
bazsalikom levél

Ragu:

olaj
20-30 dkg darált hús
1 konzerv bab
1 konzerv kukorica
1 fej vöröshagyma (kicsi)
chili
bors
őrölt kömény
kevés piros paprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a tésztát ledagasztjuk. A lisztet tálba tesszük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzáöntjük a liszthez, sózzuk. Hozzáadjuk az olajat, valamint a langyos tejet. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 40 percet kelesztjük, közben a zöld fűszereket összeaprítjuk. Ha megkelt a tészta, a zöld fűszereket hozzáadjuk, és még egyszer jól átdagasztjuk, majd kelesztjük kb. 30 percig.
Amíg a tésztánk kel, elkészítjük a ragut. (Akár előtte is el lehet készíteni.)
Az olajba a felaprított vöröshagymát beletesszük, kicsit pirítunk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint a hozzávaló fűszerekkel ízesítjük. Amikor a hús már átsült, hozzáöntjük a lecsepegtetett bab és kukorica konzervet. Kevés piros paprikával még ízesítjük. Ha kell, a többi fűszerrel még ízesíthetünk rajta. Akkor jó, ha sűrű, és nincs leve.
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra lelapítjuk, és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egyenként kicsit elnyújtjuk, tölteléket helyezünk a szélére, majd felcsavarjuk.
Olajozott tepsibe helyezzük egymás mellé, a tepsibe még kelesztjük kb. 15-20 percet. A tetejét langyos vízzel megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
Mexikói ragu zöldfűszeres tésztában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!