Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vulkán zsömle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
300 ml langyos víz
5 dkg élesztő
1 tk. cukor
2 tk. só
6 dkg margarin (olvasztott)

Töltelék:

10 szelet paprikás szalámi, vagy kolbász
10 szelet sajt (trappista, vagy edami, kb. 35 dkg)
10 szelet sonka

Főzéshez:

1 l víz
40 g szódabikarbóna

Tetejére:

szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, és a többi vizet. Jól összegyúrjuk, bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk.
Egyesével kinyújtjuk őket 15*10 cm-s téglalapokra, majd a közepére tesszük a kolbászt, sajtot, sonkát. Ebben a sorrendben, így a kolbász fog majd a tetejére kerülni.
A tészta hosszabbik széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd a széleit is ráhajtjuk úgy, hogy fedjék egymást.
Elkészítjük az összes batyut.
Ezután a vizet feltesszük forrni, majd amikor forr, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Vigyázzunk, nehogy kifusson. Tegyük vissza a tűzre, várjuk meg míg újra forr a víz, majd egyesével tegyük bele a batyukat. Ami eddig felül volt, azt a felét tegyük először a vízbe. 20-30 másodperc elteltével fordítsuk meg, és ismét várjunk vele 20-30 másodpercet. Sütőpapírral bélelt tepsire szedjük. (Érdemes szilikonos sütőpapírt használni, arra nem ragad rá.) Szórjuk meg szezámmaggal.
Éles késsel kb. 2 cm mélyen X alakban bevágjuk a tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.

Tálalás

10 db

Alternatív elkészítés

Bármivel tölthető. Nagyon finom, nagyon laktató.
Vulkán zsömle Vulkán zsömle Vulkán zsömle Vulkán zsömle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!