Vulkán zsömle
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Főzéshez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk.
Egyesével kinyújtjuk őket 15*10 cm-s téglalapokra, majd a közepére tesszük a kolbászt, sajtot, sonkát. Ebben a sorrendben, így a kolbász fog majd a tetejére kerülni.
A tészta hosszabbik széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd a széleit is ráhajtjuk úgy, hogy fedjék egymást.
Elkészítjük az összes batyut.
Ezután a vizet feltesszük forrni, majd amikor forr, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Vigyázzunk, nehogy kifusson. Tegyük vissza a tűzre, várjuk meg míg újra forr a víz, majd egyesével tegyük bele a batyukat. Ami eddig felül volt, azt a felét tegyük először a vízbe. 20-30 másodperc elteltével fordítsuk meg, és ismét várjunk vele 20-30 másodpercet. Sütőpapírral bélelt tepsire szedjük. (Érdemes szilikonos sütőpapírt használni, arra nem ragad rá.) Szórjuk meg szezámmaggal.
Éles késsel kb. 2 cm mélyen X alakban bevágjuk a tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Vulkán zsömle
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Főzéshez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk.
Egyesével kinyújtjuk őket 15*10 cm-s téglalapokra, majd a közepére tesszük a kolbászt, sajtot, sonkát. Ebben a sorrendben, így a kolbász fog majd a tetejére kerülni.
A tészta hosszabbik széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd a széleit is ráhajtjuk úgy, hogy fedjék egymást.
Elkészítjük az összes batyut.
Ezután a vizet feltesszük forrni, majd amikor forr, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Vigyázzunk, nehogy kifusson. Tegyük vissza a tűzre, várjuk meg míg újra forr a víz, majd egyesével tegyük bele a batyukat. Ami eddig felül volt, azt a felét tegyük először a vízbe. 20-30 másodperc elteltével fordítsuk meg, és ismét várjunk vele 20-30 másodpercet. Sütőpapírral bélelt tepsire szedjük. (Érdemes szilikonos sütőpapírt használni, arra nem ragad rá.) Szórjuk meg szezámmaggal.
Éles késsel kb. 2 cm mélyen X alakban bevágjuk a tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?