Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kecskesajtos lepény (quiche)

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kecskesajtos lepény (quiche)
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Lepények , Sajtos sütemények

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

  • 200 g búzaliszt
  • Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál víz
  • 125 g Rama

Töltelékhez

  • 300 g natúr kecskesajt
  • 200 g koktél paradicsom
  • 300 ml tejföl
  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 1 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
  • 25 g zöldfűszer-keverék
  • Só, frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint

Ezenkívül

  • 100 g dióbél
  • 2 marék madársaláta
  • 4 szelet füstölt sonka (pl. feketeerdei)

Elkészítés

Előkészítés

A tortaformát vagy kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon sütőforma méretű körlappá nyújtjuk, majd a sütőformába fektetjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és a tészta köré, a sütőforma oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a tésztának kb. 3 cm magas peremet alakítsunk. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.

A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tölteléket 50 g apróra vágott dióval tovább ízesíthetjük.

Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.

Vélemények

Marcsika89

Marcsika89
2012.04.05. | 07:02

A lepényt vacsorára készítettem el, nagy sikere volt.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!