Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Lahmacun

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Lahmacun
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Lepények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Tepsihez

  • sütőpapír

Tésztához

  • 400 g fehér tönkölybúzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 250 ml langyos víz

Darált húsos szószhoz

  • kb. 150 g zöldpaprika
  • kb. 450 g húsos paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • kb. 3 evőkanál olívaolaj
  • 250 g darált marhahús
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 pohár tejföl 20%-os (125 g)
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt római kömény

Elkészítés

Elkészítés:

Tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, és a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Darált húsos szósz: A paprikát és a paradicsomot megmossuk, és mindkettőt kis darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdet és a hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a paprikát, majd kb. 5 perc alatt közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és folyamatos keverés közben addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsompürét és a fűszereket, majd 1 perc elteltével a darabolt paradicsomot is és lassú tűzön addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Főzés után belekeverjük a tejfölt.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd 6 egyforma méretű adagra osztjuk. Egyenként golyókat formázunk belőle, és letakarva szobahőmérsékleten még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20 perc). A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tésztadarabokat egyenként laposra nyomkodjuk, majd lisztezett felületen lepénnyé nyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A darálthúsos szószt egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a 6 lepényen, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A lepényt ízlés szerint salátával, petrezselyemmel és friss kecskesajttal megszórjuk, és tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A megsült lahmacun becsomagolva és lehűtve két napig tárolható. Fogyasztás előtt kb. 5 perccel sütési hőmérsékleten átsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!