Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vegán zöldséges pite

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 adaghoz

piteforma (kb. 28 cm átmérőjű)

  • zsiradék

Omlós tésztához

Feltéthez

  • 450 g sárgarépa
  • 450 g karalábé
  • 3 evőkanál étolaj
  • 150 g borsó gyorsfagyasztott
  • 2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
  • 100 ml szójaital
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • némi curry
  • némi só
  • némi frissen őrölt bors
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés

Előkészítés:

A piteformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Omlós tészta: A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Feltét: A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

A pitét melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a kókuszreszeléket zsiradék nélkül egy serpenyőben előpirítjuk, még intenzívebb ízt kaphatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!