Kukoricás lepénykék
Hozzávalók
Kukoricás lepénykék
15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tk. só (nagy)
kevés bors
1 db kukoricakonzerv
1 csokor petrezselyemlevél
1 fej lila hagyma
1 db tojás
1,6 dl tej
Sütéshez:
olaj
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, beleszórjuk a fűszereket. Összevágjuk a megmosott zöld levelet. Felkockázzuk a lila hagymát. Mindkettőt beletesszük a lisztbe. Lecsöpögtetjük a konzerv kukoricát. A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítunk pár evőkanál olajat, majd egy-egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, és lepény formára simítjuk. Mindkét oldalát sütjük pár percig. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Egy serpenyőben felforrósítunk pár evőkanál olajat, majd egy-egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, és lepény formára simítjuk. Mindkét oldalát sütjük pár percig. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Alternatív elkészítés
Fokhagymás tejföllel kínáljuk, vagy szaftos húsok mellé köretként is kiváló.
Kedvencnek jelölöm
Kukoricás lepénykék
Hozzávalók
Kukoricás lepénykék
15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tk. só (nagy)
kevés bors
1 db kukoricakonzerv
1 csokor petrezselyemlevél
1 fej lila hagyma
1 db tojás
1,6 dl tej
Sütéshez:
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, beleszórjuk a fűszereket. Összevágjuk a megmosott zöld levelet. Felkockázzuk a lila hagymát. Mindkettőt beletesszük a lisztbe. Lecsöpögtetjük a konzerv kukoricát. A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítunk pár evőkanál olajat, majd egy-egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, és lepény formára simítjuk. Mindkét oldalát sütjük pár percig. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Egy serpenyőben felforrósítunk pár evőkanál olajat, majd egy-egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, és lepény formára simítjuk. Mindkét oldalát sütjük pár percig. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Alternatív elkészítés
Fokhagymás tejföllel kínáljuk, vagy szaftos húsok mellé köretként is kiváló.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?