Töltött török kenyér (Kombe)
Hozzávalók
Hozzávalók:
A töltelék:
Tetejére kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés
A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, összekeverjük és félretesszük.
Elkészítés
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, megkenjük a vaj-olaj keverék felével. Kinyújtjuk a második lapot is, próbáljuk ugyanakkorára, mint az elsőt és a vajas lapra fektetjük. Erre tesszük az összes tölteléket, szépen elkenjük rajta. Majd betakarjuk a 3. kinyújtott lappal, amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékkel.
Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig, ami után fentről is behajtjuk szintén a közepéig és alulról is behajtjuk.
Ha megkelt megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a magokkal.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy alulra kerüljön a hajtott rész.
Egy éles késsel bevágjuk a tetejét, de ne vágjuk át teljesen.
Ha megkelt, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, napraforgómaggal. (ki mivel szereti).
Tálalás
Alternatív elkészítés
Töltött török kenyér (Kombe)
Hozzávalók
Hozzávalók:
A töltelék:
Tetejére kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, összekeverjük és félretesszük.
Elkészítés
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, megkenjük a vaj-olaj keverék felével. Kinyújtjuk a második lapot is, próbáljuk ugyanakkorára, mint az elsőt és a vajas lapra fektetjük. Erre tesszük az összes tölteléket, szépen elkenjük rajta. Majd betakarjuk a 3. kinyújtott lappal, amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékkel.
Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig, ami után fentről is behajtjuk szintén a közepéig és alulról is behajtjuk.
Ha megkelt megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a magokkal.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy alulra kerüljön a hajtott rész.
Egy éles késsel bevágjuk a tetejét, de ne vágjuk át teljesen.
Ha megkelt, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, napraforgómaggal. (ki mivel szereti).
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?