Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Feta sajtos-cukkini lepénykék

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Feta sajtos-cukkini lepénykék
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Lepények , Sós aprósütemények

Hozzávalók

  • 1 -2 zsenge cukkini (500 g)
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 125 ml joghurt
  • 100 g feta sajt
  • 1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 kissebb hagyma
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1 ek. finomra vágott petrezselyem
  • 1 ek. finomra vágott bazsalikom
  • bors
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan átkenjük olajjal.
A cukkinit (héjastól is lehet) a nagylyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Egy másik tálba a feta sajtot is lereszeljük.
1 ek. olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát.

A tojásokat felverjük, a joghurttal tovább verjük, hozzáadjuk a sajtot, hagymát, a sütőporos lisztet és a fűszereket. Végül a levétől kicsavart cukkinit is könnyedén hozzákeverjük.
Egy evőkanállal a tepsibe kupacokat teszünk kétujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, egy lapátka segítségével megfordítjuk, és 7-8 percet visszatesszük a lerbe(sütőbe), hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.

Tálalás

Joghurtos fokhagymamártással, vagy ketchuppal tálaljuk.
Melegen, hidegen nagyon finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!