Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sonkás-pritaminos pizza

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Sonkás-pritaminos pizza
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl meleg víz
  • 1 tk. tyúkzsír

Feltéthez

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 0,5 kk. házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 18 dkg sajt
  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 1 fej lila hagyma (közepes)
  • 1 piros pritamin paprika
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük benne, de nem szükséges futtatni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk a tyúkzsírt, az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A sonkát és a lila hagymát nagyobb darabokra, a paprikát apróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tejfölt egy tálkában meghintjük a sóval, borssal, és elkeverjük a fokhagymakrémmel, valamint beleszórjuk a sajt 1/3-át.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a fokhagymás-sajtos tejföllel.
Megszórjuk a lilahagymával, sonkával, pritamin paprikával és meghintjük a reszelt sajttal.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

4 főre

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig friss marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!