Sonkás-pritaminos pizza
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk a tyúkzsírt, az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A sonkát és a lila hagymát nagyobb darabokra, a paprikát apróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tejfölt egy tálkában meghintjük a sóval, borssal, és elkeverjük a fokhagymakrémmel, valamint beleszórjuk a sajt 1/3-át.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a fokhagymás-sajtos tejföllel.
Megszórjuk a lilahagymával, sonkával, pritamin paprikával és meghintjük a reszelt sajttal.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Sonkás-pritaminos pizza
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk a tyúkzsírt, az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A sonkát és a lila hagymát nagyobb darabokra, a paprikát apróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tejfölt egy tálkában meghintjük a sóval, borssal, és elkeverjük a fokhagymakrémmel, valamint beleszórjuk a sajt 1/3-át.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a fokhagymás-sajtos tejföllel.
Megszórjuk a lilahagymával, sonkával, pritamin paprikával és meghintjük a reszelt sajttal.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?