Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sonkás-pritaminos pizza

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Sonkás-pritaminos pizza
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tésztához

Feltéthez

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 0,5 kk. házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 18 dkg sajt
  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 1 fej lila hagyma (közepes)
  • 1 piros pritamin paprika
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük benne, de nem szükséges futtatni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk a tyúkzsírt, az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A sonkát és a lila hagymát nagyobb darabokra, a paprikát apróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tejfölt egy tálkában meghintjük a sóval, borssal, és elkeverjük a fokhagymakrémmel, valamint beleszórjuk a sajt 1/3-át.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a fokhagymás-sajtos tejföllel.
Megszórjuk a lilahagymával, sonkával, pritamin paprikával és meghintjük a reszelt sajttal.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

4 főre

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig friss marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató