Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Burgonyás pogácsa

40 dkg liszt
20 dkg vaj
30 dkg áttört, főtt burgonya
1 ek só
1 dl tejföl
1 db tojás
1-1 csipet bors, szerecsendió

a lekenéshez:

1 db tojás
tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a vajjal, sütőporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejes tojással, és mint a leveles tésztát hajtogatjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tejes tojással és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. 180'C-on, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Burgonyás pogácsa Burgonyás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!