Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Burgonyás pogácsa

40 dkg liszt
20 dkg vaj
30 dkg áttört, főtt burgonya
1 ek só
1 dl tejföl
1 db tojás
1-1 csipet bors, szerecsendió

a lekenéshez:

1 db tojás
tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a vajjal, sütőporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejes tojással, és mint a leveles tésztát hajtogatjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tejes tojással és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. 180'C-on, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Burgonyás pogácsa Burgonyás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!