Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Réteges tepertős pogácsa

Bozsó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/735-bozso
Réteges tepertős pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg zsír vagy margarin
  • 3-4 ek bor
  • 2 tk só
  • 30 dkg darált tepertő

Tetejére

  • 1 db tojás
Bozsó Bozsó receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd a többi hozzávalóval lágy rétestésztát készítünk. Kinyújtjuk, majd rákenjük a darált tepertőt, hajtogatjuk 4-szer, közben 20 percet pihentetjük a tésztát meleg helyen. Végül 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét megrácsozva közepes méretű szaggatóval kiszúrjuk, tepsibe rakjuk és még 30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, előmelegített 220°-os sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
A pogácsát mindig gyorsan kell sütni különben kiszárad!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!