Apró pogácsa
Hozzávalók
Apró pogácsa
1/2 liszt
20 dkg rama
1 cs. Dr. Oetker Instant Élesztő
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
2 db tojás
1 tojásfehérje
1 tk. só
víz
sajt vagy szezámmag
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet a tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, a sót és a legvégén élesztőt és a sütőport. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jó nyújtható legyen. Addig gyúrjuk, amíg hólyagos nem lesz. Pihentetés nélkül kinyújtjuk, vékonyra, mert a sütőportól és az élesztőtől nagyon meg nő.
A tetejét megkenjük tojás fehérjével és ízlés szerint sajttal/szezámmaggal megszórjuk. Apró kockákra,(de hosszúkásra is) vágjuk.
Előmelegített sütőbe, 200 fokon aranybarnára sütjük.
A tetejét megkenjük tojás fehérjével és ízlés szerint sajttal/szezámmaggal megszórjuk. Apró kockákra,(de hosszúkásra is) vágjuk.
Előmelegített sütőbe, 200 fokon aranybarnára sütjük.
Tárolás
Sütés után ha kihűlt, zacskóba szoktam tenni.
Kedvencnek jelölöm
Apró pogácsa
Hozzávalók
Apró pogácsa
1/2 liszt
20 dkg rama
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
2 db tojás
1 tojásfehérje
1 tk. só
víz
sajt vagy szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet a tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, a sót és a legvégén élesztőt és a sütőport. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jó nyújtható legyen. Addig gyúrjuk, amíg hólyagos nem lesz. Pihentetés nélkül kinyújtjuk, vékonyra, mert a sütőportól és az élesztőtől nagyon meg nő.
A tetejét megkenjük tojás fehérjével és ízlés szerint sajttal/szezámmaggal megszórjuk. Apró kockákra,(de hosszúkásra is) vágjuk.
Előmelegített sütőbe, 200 fokon aranybarnára sütjük.
A tetejét megkenjük tojás fehérjével és ízlés szerint sajttal/szezámmaggal megszórjuk. Apró kockákra,(de hosszúkásra is) vágjuk.
Előmelegített sütőbe, 200 fokon aranybarnára sütjük.
Tárolás
Sütés után ha kihűlt, zacskóba szoktam tenni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?