Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mindig puha, omlós pogi

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
1 tk só
175 g tejföl (amennyit a tészta felvesz)
1 tojás (kenni)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

TÉSZTA

A sütőporos lisztet összedolgozzuk a margarinnal, beletesszük a sót és hozzáadjuk a sajtot is. Elkezdjük gyúrni a tésztát és kis adagokban kezdjük hozzáadni a tejfölt, míg össze nem áll a tészta. A végére egy puha, de nem ragadós tésztát kell kapnunk. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk, majd tojással lekenjük. Forró sütőbe rakjuk (200 fok) 10-12 percre.
Mindig puha, omlós pogi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!