Lenmagos hétmérföldes csizmák
Hozzávalók
Lenmagos hétmérföldes csizmák
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy csizmaformával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb és megkenjük tejjel.
Megszórjuk a lenmagokkal.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Amint kivesszük a sütőből, óvatosan lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
Tálalás
Tárolás
Lenmagos hétmérföldes csizmák
Hozzávalók
Lenmagos hétmérföldes csizmák
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy csizmaformával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb és megkenjük tejjel.
Megszórjuk a lenmagokkal.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Amint kivesszük a sütőből, óvatosan lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?