Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lenmagos hétmérföldes csizmák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lenmagos hétmérföldes csizmák

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 kiskanál cukor
1 evőkanál só
2 dl tejföl
25 dkg főtt, áttört krumpli
10 dkg margarin
0,5 dl tej a kenéshez

Szóráshoz:

1 evőkanál lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy csizmaformával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb és megkenjük tejjel.
Megszórjuk a lenmagokkal.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Amint kivesszük a sütőből, óvatosan lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.

Tálalás

22 db csizma lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Lenmagos hétmérföldes csizmák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!