Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranypogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aranypogácsa

40 dkg liszt
4 tojássárgája
2 kávéskanálnyi só
6-8 ek. tejföl

Ezenkívül:

30 dkg liszt
50 dkg vaj

Tetejére:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajas tészta 1 órával előbbi elkészítése /30 dkg liszt, 50 vaj/

Elkészítés

A 30 dkg lisztet az 50 dkg vajjal összegyúrjuk, téglalappá formázzuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük. Ekkor a 40 dkg lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy jól nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk akkorára, hogy a már előzőleg elkészített vajas tésztát belecsomagolhassuk. Ha ráhajtogattuk az alaptésztát, kinyújtjuk, és összehajtogatjuk, majd még ezt 5x újra megcsináljuk pihentetés nélkül, folyamatosan. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Vajazott sütőlemezre rakjuk. Megkenjük felvert tojással és előmelegített forró sütőben kb. 200 fokon 25-30 perc alatt szép sárgára sütjük.

Tálalás

Kb. 80 db

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.
Aranypogácsa Aranypogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!