Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Burgonyás pogácsa

40 dkg liszt
25 dkg puha margarin
3 db közepes nagyságú burgonya (megfőzve, áttörve)
1 dl langyos tej
csipet cukor
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
2 csapott teáskanál só (ízlés szerint)
köménymag
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát.
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.

Tálalás

Kb. 40-45 db lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Én egy kevés őrölt köményt is teszek a tésztába.
Burgonyás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!