Szilveszteri "malacos "pogácsa
Hozzávalók
A mi verziónk hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Szilveszteri "malacos "pogácsa
Hozzávalók
A mi verziónk hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?