Teljes kiőrlésű pogi
Hozzávalók
Teljes kiőrlésű pogi
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 kisdoboz tejföl
13 dkg vaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 cs. Dr. Oetker Instant élesztő
2 dl tej
egy marék mag ízlés szerint (pl.:lenmag)
Tetejére:
1 tojássárgája
Elkészítés
Elkészítés
Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból tésztát készítünk, majd meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, bevagdossuk a tetejét és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a sárgájával jó fél órát kelesztjük. 180-200 fokon megsütjük.
Alternatív elkészítés
Nagyon kíváncsi voltam egy egészséges pogira :) Ezt az ízt is meg lehet szokni :)
Kedvencnek jelölöm
Teljes kiőrlésű pogi
Hozzávalók
Teljes kiőrlésű pogi
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 kisdoboz tejföl
13 dkg vaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 dl tej
egy marék mag ízlés szerint (pl.:lenmag)
Tetejére:
1 tojássárgája
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból tésztát készítünk, majd meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, bevagdossuk a tetejét és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a sárgájával jó fél órát kelesztjük. 180-200 fokon megsütjük.
Alternatív elkészítés
Nagyon kíváncsi voltam egy egészséges pogira :) Ezt az ízt is meg lehet szokni :)


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?