Hájas pogácsa
Hozzávalók
Hájas pogácsa
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Az élesztő langyos tejben kevés cukorral felfuttatása.
Elkészítés
A 60 dkg liszthez hozzátettem a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, citromlevet, és a tejfölt. Rétestészta lágyságú legyen. Jól kidolgozzuk, pihentetjük 1/2 órát utána kinyújtjuk és rákenjük a lisztes hájat majd alulról felhajtjuk 1/3 részig és ráhajtjuk felülről a tésztát majd jobbról és utána balról felhajtva letakarva pihentetjük 20 percet. Kinyújtjuk és hajtogatást megismételjük még 3x, közben mindig pihentetjük 20 percet. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagságra berácsozzuk és közepes pogácsa szaggatóval, amit én mindig meleg vízbe mártottam és úgy szaggattam ki. A tetejét megkentem tojással és rátettem egy csipet szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 c fokon 15-20 perc alatt megsütöttem légkeverősön.
Tálalás
Tárolás
Hájas pogácsa
Hozzávalók
Hájas pogácsa
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az élesztő langyos tejben kevés cukorral felfuttatása.
Elkészítés
A 60 dkg liszthez hozzátettem a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, citromlevet, és a tejfölt. Rétestészta lágyságú legyen. Jól kidolgozzuk, pihentetjük 1/2 órát utána kinyújtjuk és rákenjük a lisztes hájat majd alulról felhajtjuk 1/3 részig és ráhajtjuk felülről a tésztát majd jobbról és utána balról felhajtva letakarva pihentetjük 20 percet. Kinyújtjuk és hajtogatást megismételjük még 3x, közben mindig pihentetjük 20 percet. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagságra berácsozzuk és közepes pogácsa szaggatóval, amit én mindig meleg vízbe mártottam és úgy szaggattam ki. A tetejét megkentem tojással és rátettem egy csipet szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 c fokon 15-20 perc alatt megsütöttem légkeverősön.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?