Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hájas pogácsa

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Hájas pogácsa
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák

Hozzávalók

  • 60 +10 dkg finomliszt
  • 50 dkg darált háj
  • 1 evőkanál ecet 10%
  • 2 dkg élesztő
  • kevés cukor az élesztőhöz
  • 1/2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tengeri só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3/4 doboz kis tejföl

Tetejére

  • szezámmag
FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

A háj lefejtése, tisztítás után ledarálása.
Az élesztő langyos tejben kevés cukorral felfuttatása.

A ledarált hájat a 10 dkg liszttel és 1 evőkanál ecettel jól eldolgoztam.
A 60 dkg liszthez hozzátettem a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, citromlevet, és a tejfölt. Rétestészta lágyságú legyen. Jól kidolgozzuk, pihentetjük 1/2 órát utána kinyújtjuk és rákenjük a lisztes hájat majd alulról felhajtjuk 1/3 részig és ráhajtjuk felülről a tésztát majd jobbról és utána balról felhajtva letakarva pihentetjük 20 percet. Kinyújtjuk és hajtogatást megismételjük még 3x, közben mindig pihentetjük 20 percet. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagságra berácsozzuk és közepes pogácsa szaggatóval, amit én mindig meleg vízbe mártottam és úgy szaggattam ki. A tetejét megkentem tojással és rátettem egy csipet szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 c fokon 15-20 perc alatt megsütöttem légkeverősön.

Tálalás

Nagy tállal lett belőle.

Tárolás

Szobahőmérsékleten.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató