Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Medvehagymás pogácsa

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Medvehagymás pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Sós aprósütemények , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 tk. só
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor

tetejére

  • 1 tojás
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • szezámmag
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A medvehagymát megmossuk és apróra felvágjuk.
A sütőt 180 'C melegítjük.

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk a tésztát. (lehet kicsit lágyabbnak tűnik) Hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva. Fél óra múlva lisztezett deszkán elnyújtjuk 2 ek. tejet elkenünk rajta és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával majd a széleit (1/3 rész) középre hajtogatjuk. Hagyjuk még fél órát piheni.
Ha megkelt 2-3 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét tojással és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megszórhatjuk őket szezámmaggal. A tepsire 2 cm távolságba rakjuk egymástól és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

40 db kis pogi.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!