Hajtogatott medvehagymás minipogácsák
Hozzávalók
Hajtogatott medvehagymás minipogácsák
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarinból 20 dkg-ot, a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtetjük és a vastag szára kivételével apró darabokra vágjuk.
A megkelt tésztát kb. 5 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Vékonyan megkenjük a maradék margarinnal és megszórjuk a medvehagymával.
A szokásos módon hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk.
A felső részt középre, az alsó rész rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit rá hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.
Ismét nyújtás, hajtogatás, pihentetés.
A harmadik nyújtás, hajtogatás és pihentetés után másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy éles késsel berácsozzuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Hagyjuk kb. 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.
Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Hajtogatott medvehagymás minipogácsák
Hozzávalók
Hajtogatott medvehagymás minipogácsák
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarinból 20 dkg-ot, a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtetjük és a vastag szára kivételével apró darabokra vágjuk.
A megkelt tésztát kb. 5 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Vékonyan megkenjük a maradék margarinnal és megszórjuk a medvehagymával.
A szokásos módon hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk.
A felső részt középre, az alsó rész rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit rá hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.
Ismét nyújtás, hajtogatás, pihentetés.
A harmadik nyújtás, hajtogatás és pihentetés után másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy éles késsel berácsozzuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Hagyjuk kb. 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.
Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?