Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hajtogatott medvehagymás minipogácsák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hajtogatott medvehagymás minipogácsák

50 dkg liszt
2 púpos kk. só
3 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
1 dl tej
1 dl tejföl (4 csapott ek.)
2 tojássárgája
25 dkg margarin (20 dkg a tésztába, a maradék a hajtogatáshoz)
1 kiscsokor medvehagyma (5 dkg)
1 kisebb tojás (a tetejére)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarinból 20 dkg-ot, a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtetjük és a vastag szára kivételével apró darabokra vágjuk.
A megkelt tésztát kb. 5 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Vékonyan megkenjük a maradék margarinnal és megszórjuk a medvehagymával.
A szokásos módon hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk.
A felső részt középre, az alsó rész rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit rá hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.
Ismét nyújtás, hajtogatás, pihentetés.
A harmadik nyújtás, hajtogatás és pihentetés után másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy éles késsel berácsozzuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Hagyjuk kb. 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.
Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

53 db minipogácsa lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Hajtogatott medvehagymás minipogácsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!