Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Malackás pogácsa

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Malackás pogácsa
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg puha margarin
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg túró
  • 2 kk. só
  • 1 dkg friss élesztő

Tetejére

  • tojás
  • magok
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

A burgonyát gyengén sós vízben megfőzzük, majd áttörjük alaposan. A túrót villával áttörjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a túróval és rámorzsoljuk az élesztőt, végül a kihűlt, áttört burgonyát is hozzáadjuk, majd megsózzuk és egynemű, sima tésztát gyúrunk belőle! Letakarva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra. Szaggatunk belőle nagyobb köröket és kisebbeket. A nagy lesz a fej, a kicsi pedig az orr. A nagy köröket felül bevágjuk és kialakítjuk a fület, kevés vízzel lekenve visszahajtjuk. Az orrot is így ragasztjuk fel. Hústűvel óvatosan "kiszúrjuk" az orrlyukakat. Tojással lekenjük az egészet, majd a szemeket is felragasztjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!