Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepertős pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepertős pogácsa

30 dkg darált tepertő
50 dkg liszt
4 dkg vaj
5 dkg élesztő
2 dl tej
2 tk. cukor
2 db tojássárgája
2 ek. tejföl
3 tk. só
1 db tojás (kenéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukros tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval együtt egy tálban jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetni hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tészta. A megkelt tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét bevagdaljuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat tojással megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
Tepertős pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!