Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Omlós sajtos rúd

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Omlós sajtos rúd
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak , Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 1 dl tej
  • 2-3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 1 tojás a kenéshez
  • sajt
  • szezámmag vagy más mag (ízlés szerint)
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Előkészítés

2-3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mivel gyorsan megsül, érdemes előkészíteni mindet.

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
Beleöntjük a tejet, és eldolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk hozzá még tejet vagy tejfölt. Ne legyen túl lágy a tészta, maradjon jól nyújtható.
Hagyjuk kelni, legalább 30 percet.
Kinyújtjuk kb.1,5 cm vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, valamilyen maggal ízlés szerint, és kis rudacskákra vágjuk.
A sütőt 200°C-ra melegítjük, majd a rudakat a forró sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 10-15 perc.
Ha odakapna, az sem baj, mert nem lesz tőle kemény, csak ropogósabb, tehát ha valaki barnábban (pirosabban) szereti, úgy is finom.

Tálalás

Kb. 2-2,5 gáztepsire való mennyiség.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Akkor is elkészíthető, ha véletlen nincs tojás otthon. Érdemes a sósságát egy kóstolással ellenőrizni még kelesztés előtt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!