Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldfűszeres sajtos sarkok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál cukor
2 kiskanál só
5 dkg margarin
1 tojássárgája
0,5 dl olaj

Töltelékhez:

1 zöldfűszeres tömlős sajt, 100 g
5 dkg margarin
1 csipet só
1 csipet bors
2 csipet morzsolt petrezselyemlevél

Tetejére:

5 dkg margarin
1 csipet morzsolt petrezselyemlevél
0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, de nem forró tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat, a margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már a tészta nem csak az edény faláról válik le, hanem a kezünkről is.
Egy konyharuhával letakarva, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tömlős sajtot egy tálkába nyomjuk, beletesszük a szobahőmérsékletű margarint, a sót, borsot, a petrezselyemlevelet és egy kiskanállal összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a sajtos krémmel, feltekerjük.
Háromszög alakú sarok darabokat vágunk le belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tetejüket olvasztott margarinnal, megszórjuk morzsolt petrezselyemlevéllel.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel (óvatosan, ne jöjjenek le a levélkék, inkább locsoljuk) és egy konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.

Tálalás

15 db lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Zöldfűszeres sajtos sarkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!