Zöldfűszeres sajtos sarkok
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat, a margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már a tészta nem csak az edény faláról válik le, hanem a kezünkről is.
Egy konyharuhával letakarva, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tömlős sajtot egy tálkába nyomjuk, beletesszük a szobahőmérsékletű margarint, a sót, borsot, a petrezselyemlevelet és egy kiskanállal összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a sajtos krémmel, feltekerjük.
Háromszög alakú sarok darabokat vágunk le belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tetejüket olvasztott margarinnal, megszórjuk morzsolt petrezselyemlevéllel.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel (óvatosan, ne jöjjenek le a levélkék, inkább locsoljuk) és egy konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
Tálalás
Tárolás
Zöldfűszeres sajtos sarkok
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat, a margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már a tészta nem csak az edény faláról válik le, hanem a kezünkről is.
Egy konyharuhával letakarva, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tömlős sajtot egy tálkába nyomjuk, beletesszük a szobahőmérsékletű margarint, a sót, borsot, a petrezselyemlevelet és egy kiskanállal összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a sajtos krémmel, feltekerjük.
Háromszög alakú sarok darabokat vágunk le belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tetejüket olvasztott margarinnal, megszórjuk morzsolt petrezselyemlevéllel.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel (óvatosan, ne jöjjenek le a levélkék, inkább locsoljuk) és egy konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?