Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bacon-nel és chilivel töltött sörkifli

Freya receptje https://www.sutnijo.hu/profil/157-freya
Bacon-nel és chilivel töltött sörkifli
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Sajtos sütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl olaj (napraforgó vagy olíva olaj)
  • olvasztott vaj

Tölteléknek

  • Apró darabkákra vágott baconszalonna
  • Apróra vágott chili vagy zöld, hegyes erős paprika
  • Sajt (tömlős sajt, vagy reszelt parmezán)

Díszítésre ajánlott

  • szezámmag
  • köménymag
  • sajt
Freya Freya receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, és az egészet felfuttatjuk. - ez az alapja a tejfölös kelt tésztáknak.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. Kb. 1 órán át kelesztjük. - látni fogjuk, mikor éri el a megfelelő méretet.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal, sajttal, stb. 200 fokon aranybarnára sütjük.

Vélemények

horvathmark

horvathmark
2012.04.09. | 16:15

Nagyon finom lett! Nagyon egyszerű az elkészítése is mi dupla adagból csináltuk így körülbelül 50db lett belőle! (nagy) ha kisebb akkor még több természetesen. Sajtból dupla adaghoz szerintem vegyetek vagy 4dbot mert úgy az igazi!! Elsőnek megijedtem az olaj mennyiségén de szépen felszívta! A dagasztó tálból teljesen kijött annyira megkelt ,nagyon jó a tésztarecept! Csak ajánlani tudom!! Olyan gyorsan elfogyott ,hogy már lefényképezni sem tudtam...
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!