Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal

Hozzávalók

kb. 40 db-hoz

Tészta

Currys mártogatós

  • 100 g pirított sós földimogyoró
  • 25 g szárított datolya (magozott)
  • 2 pohár 20 %-os tejföl (150 g*2)
  • 2 teáskanál kajszi dzsem
  • kevés citromlé
  • kb. 1 teáskanál curry
  • kevés só
  • kevés bors

Elkészítés

Előkészítés:

A tésztához felaprítjuk a mogyorót. A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Tészta:

A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.

Currys mártogatós:

A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A pikáns égetett tésztát lefagyaszthatjuk, majd felolvasztva újra megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató