Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal

Hozzávalók

kb. 40 db-hoz

Tészta

Currys mártogatós

  • 100 g pirított sós földimogyoró
  • 25 g szárított datolya (magozott)
  • 2 pohár 20 %-os tejföl (150 g*2)
  • 2 teáskanál kajszi dzsem
  • kevés citromlé
  • kb. 1 teáskanál curry
  • kevés só
  • kevés bors

Elkészítés

Előkészítés:

A tésztához felaprítjuk a mogyorót. A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Tészta:

A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.

Currys mártogatós:

A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A pikáns égetett tésztát lefagyaszthatjuk, majd felolvasztva újra megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!