Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás poronyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
1 kk. só
tejföl

Töltelék:

1 kisebb fej káposzta
bors
1 kk. őrölt kömény
1 kanál paradicsom paszta
kevés olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A káposztát minél apróbbra vágjuk (vagy gyaluljuk) sózzuk, megszórjuk a köménnyel és kevés olajon pároljuk. Mikor kész, borsozzuk majd belerakjuk a paradicsom pasztát.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elnyújtjuk. A második képen látható összecsukható formával kiszaggatjuk, mind a 2 részébe belerakunk 1-1 tésztát. A közepébe halmozzuk a káposztát és jól összeszorítjuk (harmadik kép). Kivesszük, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és sütjük.

Tálalás

Ebből az adagból és ezzel a formával 15 db lesz. Van pillangó alakú formám is, de az nagyobb, abból kevesebb jön ki.

Alternatív elkészítés

Akármivel lehet tölteni sok-sok töltelékkel és sütés közben sose folyik ki a töltelék. Ha a töltelék édes, a tésztába só helyett cukrot rakunk.
Káposztás poronyó Káposztás poronyó Káposztás poronyó Káposztás poronyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!