Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Káposztás poronyó

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Káposztás poronyó
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 0,5 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kk. só
  • tejföl

Töltelék

  • 1 kisebb fej káposzta
  • bors
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 kanál paradicsom paszta
  • kevés olaj
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Előkészítés

A káposztát minél apróbbra vágjuk (vagy gyaluljuk) sózzuk, megszórjuk a köménnyel és kevés olajon pároljuk. Mikor kész, borsozzuk majd belerakjuk a paradicsom pasztát.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elnyújtjuk. A második képen látható összecsukható formával kiszaggatjuk, mind a 2 részébe belerakunk 1-1 tésztát. A közepébe halmozzuk a káposztát és jól összeszorítjuk (harmadik kép). Kivesszük, tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és sütjük.

Tálalás

Ebből az adagból és ezzel a formával 15 db lesz. Van pillangó alakú formám is, de az nagyobb, abból kevesebb jön ki.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Akármivel lehet tölteni sok-sok töltelékkel és sütés közben sose folyik ki a töltelék. Ha a töltelék édes, a tésztába só helyett cukrot rakunk.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.02.15. | 19:41

Finom, és egyszerűen elkészíthető, melegen elfogyott az utolsó darabig. Máskor is meg fogom sütni. Köszönöm a receptet. Ilyen formát hol lehet kapni? Nagyon aranyos!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!