Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós-olajos kiflik

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

1 kg liszt
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
2 dl olaj
4 dl tej
10 dkg élesztő
kb. 25 dkg margarin
kb. 25 dkg sajt

Tetejére:

tojássárgája
reszelt sajt
szezámmag
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt, kb. 180 fokra.
Nagy tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A sajtból 15 dkg-ot összedarabolunk, kis téglalapokra, 10 dkg-ot lereszelünk, vagy előkészítjük a szezámmagot, köménymagot.
Tojássárgáját, tálkában összekeverünk.

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk. Egy tálkában, kis langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a cukorral, és a sóval.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, és a maradék tejet.
Összegyúrjuk.
Nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!
A tésztát a gyúrótáblán megformázzuk, és 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyforma szeletre vágjuk.
A szélesebb végükbe egy-egy darabka margarint és sajtot, vagy sonkát, virslit teszünk.
Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
Tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, esetleg: szezámmaggal, vagy köménymaggal, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Tálalás

Kb. 6-8 főre.

Alternatív elkészítés

Jó, ha mindent előre kikészítünk, hogy gyorsabban tudjunk haladni.
Sós-olajos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!