Sós-olajos kiflik
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Nagy tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A sajtból 15 dkg-ot összedarabolunk, kis téglalapokra, 10 dkg-ot lereszelünk, vagy előkészítjük a szezámmagot, köménymagot.
Tojássárgáját, tálkában összekeverünk.
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, és a sóval.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, és a maradék tejet.
Összegyúrjuk.
Nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!
A tésztát a gyúrótáblán megformázzuk, és 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyforma szeletre vágjuk.
A szélesebb végükbe egy-egy darabka margarint és sajtot, vagy sonkát, virslit teszünk.
Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
Tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, esetleg: szezámmaggal, vagy köménymaggal, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Sós-olajos kiflik
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Nagy tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A sajtból 15 dkg-ot összedarabolunk, kis téglalapokra, 10 dkg-ot lereszelünk, vagy előkészítjük a szezámmagot, köménymagot.
Tojássárgáját, tálkában összekeverünk.
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, és a sóval.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, és a maradék tejet.
Összegyúrjuk.
Nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!
A tésztát a gyúrótáblán megformázzuk, és 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyforma szeletre vágjuk.
A szélesebb végükbe egy-egy darabka margarint és sajtot, vagy sonkát, virslit teszünk.
Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
Tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, esetleg: szezámmaggal, vagy köménymaggal, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?