Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sós-olajos kiflik

ildiko61 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6681-ildiko61
Sós-olajos kiflik
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Sajtos sütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 10 dkg élesztő
  • kb. 25 dkg margarin
  • kb. 25 dkg sajt

Tetejére

  • tojássárgája
  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • köménymag
ildiko61 ildiko61 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt, kb. 180 fokra.
Nagy tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A sajtból 15 dkg-ot összedarabolunk, kis téglalapokra, 10 dkg-ot lereszelünk, vagy előkészítjük a szezámmagot, köménymagot.
Tojássárgáját, tálkában összekeverünk.

A tejet meglangyosítjuk. Egy tálkában, kis langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a cukorral, és a sóval.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, és a maradék tejet.
Összegyúrjuk.
Nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!
A tésztát a gyúrótáblán megformázzuk, és 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyforma szeletre vágjuk.
A szélesebb végükbe egy-egy darabka margarint és sajtot, vagy sonkát, virslit teszünk.
Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
Tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, esetleg: szezámmaggal, vagy köménymaggal, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Tálalás

Kb. 6-8 főre.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jó, ha mindent előre kikészítünk, hogy gyorsabban tudjunk haladni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató