Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grissini aszalt paradicsommal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Grissini aszalt paradicsommal

25 dkg finomliszt
10 dkg durumliszt
1,5 dl víz (kézmeleg)
2 dkg élesztő
5 dkg joghurt
2 kk. só
1 kk. méz
2 ek. oliva olaj
1-1 kk. szárított oregánó, bazsalikom
2 dkg aszalt paradicsom (apró kockára vágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A liszteket elkeverjük a sóval és a fűszerekkel.
A meleg vízben elkeverjük a mézet majd az élesztőt és felfuttatjuk.
Minden hozzávalót egy tálba teszünk és összegyúrjuk.
Géppel vagy kézzel 5 percet dagasztjuk, gyúrjuk.
Majd letakarva 1 órát meleg helyen pihentetjük. Ha a duplájára kelt, egy lisztezett lapon nyújtsuk el ujjnyi vastagra és vágjuk, kétujjnyi vastag csíkokra majd egyesével kicsit sodorjuk meg, csavarjuk kicsit spirálalakban és tegyük a kiolajozott tepsire 2-3 cm távolságra egymástól. Majd fél órát pihentessük. Előmelegített 190-200 'C sütőben süssük 8-10 percig, míg aranybarna nem lesz.

Alternatív elkészítés

A grissini egy olasz előételként felszolgált kenyérrudacska. Saláták mellé szokták kínálni, vagy pármai sonkával körbetekerve ropogtatnivalónak, míg a komolyabb falatok az asztalra kerülnek.
Grissini aszalt paradicsommal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!