Grissini aszalt paradicsommal
Hozzávalók
Grissini aszalt paradicsommal
Elkészítés
Elkészítés
A meleg vízben elkeverjük a mézet majd az élesztőt és felfuttatjuk.
Minden hozzávalót egy tálba teszünk és összegyúrjuk.
Géppel vagy kézzel 5 percet dagasztjuk, gyúrjuk.
Majd letakarva 1 órát meleg helyen pihentetjük. Ha a duplájára kelt, egy lisztezett lapon nyújtsuk el ujjnyi vastagra és vágjuk, kétujjnyi vastag csíkokra majd egyesével kicsit sodorjuk meg, csavarjuk kicsit spirálalakban és tegyük a kiolajozott tepsire 2-3 cm távolságra egymástól. Majd fél órát pihentessük. Előmelegített 190-200 'C sütőben süssük 8-10 percig, míg aranybarna nem lesz.
Alternatív elkészítés
Grissini aszalt paradicsommal
Hozzávalók
Grissini aszalt paradicsommal
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A meleg vízben elkeverjük a mézet majd az élesztőt és felfuttatjuk.
Minden hozzávalót egy tálba teszünk és összegyúrjuk.
Géppel vagy kézzel 5 percet dagasztjuk, gyúrjuk.
Majd letakarva 1 órát meleg helyen pihentetjük. Ha a duplájára kelt, egy lisztezett lapon nyújtsuk el ujjnyi vastagra és vágjuk, kétujjnyi vastag csíkokra majd egyesével kicsit sodorjuk meg, csavarjuk kicsit spirálalakban és tegyük a kiolajozott tepsire 2-3 cm távolságra egymástól. Majd fél órát pihentessük. Előmelegített 190-200 'C sütőben süssük 8-10 percig, míg aranybarna nem lesz.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?