Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csicsókás pogi egészségesen

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csicsókás pogi egészségesen

20 dkg tönkölybúza fehérliszt
10 dkg főtt áttört csicsóka
1 kávéskanál tengeri só
1 dkg élesztő
1 csipetnyi gyümölcscukor
3 evőkanál langyos víz
5 dkg vaj / vagy margarin/
1 tojássárgája
5 dkg Durum búzaliszt

Tetejére:

1 tojássárgája
1-2 dkg dió darabokban
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csicsókát alapos sikálás, és több vízben megmosás után, kevés vízben csak, hogy ellepje, megfőztem.
Az élesztőt 3 evőkanál langyos vízben csípet gyümölcscukorral felfuttattam.
A nagy méretű tepsibe sütőpapírt raktam.

Elkészítés

A 20 dkg lisztet a sóval és a vajjal elmorzsoltam, majd hozzátettem a főtt krumplinyomón pürésített csicsókát, a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt, mivel ezt lágynak találtam, ezért tettem hozzá a durum lisztet. Így pogácsa állagú tésztát kaptam, amit konyharuhával letakarva 1 órát kelesztettem. Lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és kinyújtottam kb. másfél cm vastagságúra.
Kicsit a pogácsa szaggatóval megjelölgettem, majd kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggattam, és ráraktam a sütőpapírral bélelt tepsire. Addig pihentettem, míg a sütő bemelegedett, közben tojássárgájával megkentem és apró darabokra tört diót helyeztem a tetejére. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon légkeveréses állásban kb. 15-20 perc alatt készen volt.

Tálalás

Kb. 35 db lett belőle.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, letakarva konyharuhával.
Csicsókás pogi egészségesen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!