Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Magos ropogós

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 40 darabhoz

Tésztához

  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 150 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 csapott teáskanál só
  • fél csapott teáskanál őrölt paprika
  • némi őrölt bors
  • 50 g Rama
  • 150 g reszelt sajt
  • 175 ml víz

Kenéshez

  • némi víz

Tetejére

  • szezámmag
  • mák
  • lenmag
  • köménymag
  • nagyszemű só

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A kétfajta lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük és enyhén lisztezett munkafelületen mindkét tésztafelet tepsi méretű lappá nyújtjuk. A tésztalapot a tepsire helyezzük, egy villával több helyen megszurkáljuk, vízzel megkenjük. Egy éles kés vagy tésztaszaggató segítségével a tésztalapot a tepsin 20 egyenlő nagyságú téglalappá vágjuk. Ízlés szerint sóval, mákkal, magokkal szórjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A másik tésztalapot is a fent leírtak szerint megszórjuk és megsütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tésztát bármilyen sajttal, napraforgómaggal vagy tökmaggal is megszórhatjuk.

Jól záródó dobozban akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!