Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vajdasági sós háromszögek

jancsa01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/103-jancsa01
Vajdasági sós háromszögek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

A tészta

  • 800 g liszt
  • 50 g élesztő (friss)
  • 500 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só

A töltelék

  • 250 g margarin
  • 1 kanál (nagy) só
  • 3 db tojássárgája

A tetejére

  • 1 db tojás (felverve)
  • reszelt sajt
  • köménymag
  • szezámmag
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kiskanál cukorban felfuttatunk (a 0,5 l tejből és az egy evőkanál cukorból vegyük el). Ha felfutott, a liszthez öntjük, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. Letakarjuk és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez krémesre keverjük a margarint a sóval és a tojássárgájákkal. A tésztát átgyúrjuk, és négy részre osztjuk.
Az egyik cipót vékonyra nyújtjuk és megkenjük a krém negyedével, feltekerjük. A rudat egyszerűen 2 cm vastagon is felszeletelhetjük, ekkor csigákat kapunk, de ha háromszögeket szeretnénk, akkor a kés pengéjét kicsit elfordítva rézsútosan egyszer jobbra, egyszer balra vágjuk le a tésztadarabokat. Ugyanígy teszünk a többi három cipóval és a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük őket a felvert tojással és tetszés szerint bármivel megszórhatjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

Tárolás

Frissen a legfinomabb, ne tároljuk sokáig!

Vélemények

mamma53

mamma53
2013.11.13. | 12:21

Kevés eltéréssel hasonlít az általam feltöltött sós háromszögekhez.Egy észrevételt szeretnék megosztani veletek,hogy a töltelékbe,a receptnél írt nagykanál sótól kicsit kevesebbet tegyetek!!!Más problémám nem volt,gyorsan el is fogyott,pedig jó sok lett belőle!!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!