Receptek



Hozzávalók
kb. 20 darabhoz
A krémhez (canache)
- 100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
- 100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
- 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 200 g tejszín
- 30 g margarin
- 3 ek. ír krémlikőr
Díszítéshez
- kb. 2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezenkívül
- kevés margarin
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez („canache"-hoz) a két tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. A tejszínt egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a Bourbon vaníliáscukrot és felfőzzük. Az edényt a főzőlapról lehúzzuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a megolvasztott tortabevonókat, hozzáadjuk a margarint, és tovább kevergetve hagyjuk felolvadni. Végül hozzákeverjük a krémlikőrt is. A masszát egy keverőedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy lapos tányért kikenünk margarinnal és sütőpapírt teszünk rá. A kihűlt krémet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig felverjük, majd nyomózacskóba töltjük (fagyasztó zacskót is használhatunk, melynek a sarkán kb. 4 mm átmérőjű rést vágunk). Az előkészített sütőpapírra dió nagyságú halmokat nyomunk. A pralinét holland kakaóporba forgatjuk és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Ízlés szerint apróra vágott pisztáciával díszíthetjük.
Jól záródó fémdobozban, hűtve, akár 1 hétig is eltartható.