Aszalt sárgabarackos-mogyorós szaloncukor
Hozzávalók
A töltelékhez:
A csokihoz:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba elkeverjük a porcukorral és a lekvárral. Én saját készítésű almalekvárt használtam és azzal is tökéletes, sőt kicsit pikánsabb is.
Összegyúrjuk, közben adhatunk hozzá 1-2 tk. vizet, ha nem állna össze rendesen.
A kész masszából tetszőleges méretű golyókat/rudakat formázunk, s sütőpapíros tálcára helyezzük őket.
Betesszük a hűtőbe egy fél órára.
Addig felolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, elkeverjük az olajjal.
Lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, várunk 2-3 percet, hogy kicsit hűljön a csoki, majd egyesével villa segítségével megmártogatjuk a szaloncukrokat, s visszahelyezzük a sütőpapíros tálcára.
Megvárjuk, míg megdermed, s már lehet is csomagolni.
Személyes megjegyzés
Aszalt sárgabarackos-mogyorós szaloncukor
Hozzávalók
A töltelékhez:
A csokihoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba elkeverjük a porcukorral és a lekvárral. Én saját készítésű almalekvárt használtam és azzal is tökéletes, sőt kicsit pikánsabb is.
Összegyúrjuk, közben adhatunk hozzá 1-2 tk. vizet, ha nem állna össze rendesen.
A kész masszából tetszőleges méretű golyókat/rudakat formázunk, s sütőpapíros tálcára helyezzük őket.
Betesszük a hűtőbe egy fél órára.
Addig felolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, elkeverjük az olajjal.
Lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, várunk 2-3 percet, hogy kicsit hűljön a csoki, majd egyesével villa segítségével megmártogatjuk a szaloncukrokat, s visszahelyezzük a sütőpapíros tálcára.
Megvárjuk, míg megdermed, s már lehet is csomagolni.
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?