Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bounty praliné

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

125 ml tejszín
1 ek porcukor
50 g kókuszreszelék
10 g margarin
kb. 15-20 dkg csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A pralinékhoz érdemes előkészíteni szilikonos, vagy egyéb formát. Amennyiben nincs szilikonos formánk, tölthetjük őket jégkocka- vagy tojástartóba is (műanyag nem karton) esetleg még bonbonos doboznak a műanyag belsejébe is. Ha nem szilikonos formát használunk, érdemes előtte kiolajozni/vajazni, hogy könnyen kijöjjön, de rusztikus megoldás pl. a folpack is.
A szilikonos jégkocka tartótól még annyit, hogy kivétel előtt húzogassuk meg a széleit, úgy könnyebben kiválik.

Elkészítés

A csokit gőz felett megolvasztjuk, pont addig, hagyjuk, amíg megolvad minden, tovább nem igazán érdemes. Egy ecset (festőecset, de legyen új) segítségével kikenjük a formákat, hűtőbe tesszük 1-2 percre, majd sütőpapírral kiborítjuk a felesleget. Visszatesszük dermedni.
A tejszínt ekkor a porcukorral feltesszük melegedni, és mikor már elég meleg, belerakjuk a kókuszt és a margarint is. Krémes állagúra főzzük, amíg el nem érünk egy jó sűrű állagot. Ezt hűlni hagyjuk.
A csoki burkokba beletöltjük a kihűlt krémet, de csak háromnegyed részig, hogy legyen hely a csokinak. Ezután visszatesszük a hűtőbe egy jó fél-egy órára.
Ha kellő ideig bent volt, a pralinénk, akkor ismét kivesszük, leborítjuk az újramelegített csokival, és egy habkártya segítségével belesimítjuk, és a felesleget leszedjük. Ha félkör, vagy egyéb olyan formánk van, aminek akár a teteje lehet az alja, a kókuszból kis halmokat szórhatunk a még meleg csokiba.

Tálalás

Én kiszuperált tojástartókkal dolgoztam, de mivel kevés volt, ezért maradt meg krémem. Kb. 20 db készíthető az adagból, ha bonbon méretet csinálunk.

Tárolás

Hűtőben eláll egy hétig.
Bounty praliné

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!