Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos-narancsos bonbon

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos-narancsos bonbon

15 dkg étcsokoládé (60%-os)
2 evőkanál mascarpone
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál rumaroma
pár csepp olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szilikonos bonbon formát használtam, ezt elmosva cseppmentesre szárítottam.

Elkészítés

10 dkg csokoládét vízfürdőben felolvasztottam. Nem szabad, hogy a csokoládé túlforrósodjon, így közepes lángon csináltam.
Majd beletettem a maradék 5 dkg csokoládét, és megvártam, hogy az is felolvadjon. Hozzáadtam a mascarponéval elvegyített narancshéjat és rumot, majd a forma mélyedéseibe kanalaztam. Spatulával lehúztam a felesleges csokoládét.
Hűtőben 20 perc alatt megszilárdult és kipattinthatóvá vált.

Tálalás

20 db bonbon készült.

Tárolás

Mignon-os papírba tettem, és hűtőben tárolom, mert gyorsan olvad.

Alternatív elkészítés

Azoknak ajánlom, akik tömény formában bírják a keserű csokit!
Formailag sajnos nem lett tökéletes, a mascarpone ha hideg, akkor hirtelen megszilárdítja a csokit és nehéz lesz a formába önteni.
Rumos-narancsos bonbon Rumos-narancsos bonbon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!