Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos pralinészelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Marcipán réteghez:

1 csipet őrölt kardamom ízlés szerint
2 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)

Mogyorókrémes réteghez:

200 g mogyorókrém

Mázhoz:

kevés darált pisztácia a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csíkos pralinészelet hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.

A marcipánt a fűszerrel és a mandulalikőrrel összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral meghintett munkalapon a masszából egyenként 12 x 16 cm lapokat nyújtunk.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A marcipán lapokat a krémmel összeragasztjuk, és kb. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Végül a Csíkos pralinészelet díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, a desszertet a mázzal bevonjuk, ízlés szerint darált pisztáciával vagy dekor szórócukorral díszítjük. Hagyjuk a mázat megszilárdulni (kb. 30 perc). A Csíkos pralinészeletet kb. 2 x 2 cm kockákra felvágva kínáljuk.
A Csíkos pralinészelet sütést nem igénylő desszert ünnepekre, jeles napokra, családi eseményekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!