Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csíkos pralinészelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csíkos pralinészelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Bonbon-ok

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz

Marcipán réteghez

  • 2 tasak Dr. Oetker Marcipán
  • 1 csipet őrölt kardamom ízlés szerint
  • 2 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)

Mogyorókrémes réteghez

Mázhoz

Elkészítés

Elkészítés

A marcipánt a fűszerrel és a mandulalikőrrel összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral meghintett munkalapon a masszából egyenként 12 x 16 cm lapokat nyújtunk.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A marcipán lapokat a krémmel összeragasztjuk, és kb. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Végül a díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, a desszertet a mázzal bevonjuk, ízlés szerint darált pisztáciával vagy dekor szórócukorral díszítjük. Hagyjuk a mázat megszilárdulni (kb. 30 perc). Kb. 2 x 2 cm kockákra szeleteljük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!