Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós - narancsos szaloncukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós - narancsos szaloncukor

20 dkg dióbél
fél narancs reszelt héja és leve
1-2 teáskanál narancslekvár
1-1,5 tábla csokoládé
pár csepp étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A diót száraz serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon, néha megrázogatva, pár perc alatt megpirítjuk, majd ledaráljuk.
A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancs facsart levét, és elkezdjük összegyúrni. Annyi lekvárt adunk hozzá, amennyivel össze lehet gyúrni.
Ha kész, gombócot formázunk belőle, és hűtőbe tesszük 1 órára, majd elővesszük, és kis „nudlikat" formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket.
Vízgőz felett, vagy alacsony lángon, kis lábasban megolvasztjuk a csokoládét folyamatos kevergetés mellett, és pár csepp étolajat adunk hozzá.
Az előkészített töltelékeket megforgatjuk a csokoládéban úgy, hogy mindenhol érje, majd egy kiskanál vagy bonbonmártó villa segítségével lecsepegtetjük róluk a felesleget. A sütőpapíros tálcára helyezzük a csokis szaloncukrokat, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Ha megdermedtek, szépen be lehet őket csomagolni, vagy bonbonos kapszlikba helyezzük őket.

Tálalás

Kb.: 25 db
Diós - narancsos szaloncukor Diós - narancsos szaloncukor Diós - narancsos szaloncukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!