Grízes-pudingos gyors édesség

jakka84 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3047-jakka84
Grízes-pudingos gyors édesség
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütés nélküli finomságok , Szeletek

Hozzávalók

1. réteg

  • 5 dl tej
  • 5 ek gríz
  • 2 ek cukor

2. réteg

  • 4 dl tej
  • 1 cs főzős pudingpor
  • 3 ek cukor
jakka84 jakka84 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az öt decinyi tejet egy vízzel kiöblített lábosba odateszem főni a 2 ek. cukorral. Ha forr, óvatosan, beleöntöm a kimért grízt. Addig főzöm kavargatva, míg sűrű tejbegrízt nem kapok. Egy előre odakészített jénaiba (vagy bármilyen más formába) belesimítom a tejbegrízt. Míg kicsit megszilárdul, addig pont elég időm van elkészíteni a fedőréteget. A tejből, cukorból és porból sűrű pudingot főzök, és a gríz tetejére kanalazom, majd amennyire lehet, elsimítom. Már nincs is más dolgom, mint várni egy bő fél órát, míg a finomság kihűl. Ezután már lehet is kockákra vágni, és nassolni belőle.

Vélemények

Vica

Vica
2016.09.30. | 20:07

Sziasztok, én is kipróbáltam és mondhatom meg vagyok elégedve :) Én egy keverőtálat kibéleltem folpack-al majd először a pudingot tettem bele,utána a grízt még forrón. Miután kihűlt kifordítottam a tálból. Szépen egyben maradt és szeletelhető volt :)
Vicuka

Vicuka
2012.04.01. | 12:07

Nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon gyors! Egy kanál grízzel többet tettem bele, mert féltem, hogy nem lesz elég kemény! Így tökéletes állagú lett! Kicsit feltúrbóztam őszibarack befőttel! A csoki a tetején sajnos leválik. Máskor is elkészítem! Köszönöm
zuzmo03

zuzmo03
2012.02.28. | 15:10

Nagyon gyors, nagyon könnyű, nagyon finom.Kicsit változtattam a recepten, eleve mindenből dupla mennyiséget használtam, és a grízhez kevertem egy kis szilva lekvárt és fahéjat.Szépen szeletelhető, kicsit krémes állagú lett.Legközelebb talán gesztenyemasszát keverek majd a grízes részhez.Szóval köszönöm a receptet.
veressandrea

veressandrea
2012.02.13. | 14:16

A hétvégén elkészítettem ezt a jó kis édességet. A következők voltak a tapasztalataim: sajnos a gríz megszilárdulása után sem tudtam szépen szeletelve a jénaiból kivenni. Láttam a képeden, hogy a tetejére csokimáz került, így én is tettem. Sajnos szeleteléskor teljesen elvált a pudingról és töredezett is. Egy nagyobb jénai tepsiben készítettem el, de nagyon vékonyka lett. Vígasztalt az, hogy az íze isteni lett és hamar el is fogyott ( bár kiskanállal). Legközelebb úgy készítem, hogy alapból dupla adagot csinálok, a puding réteget fogom alulra tenni és a grízt felülre, majd arra kerül a csokimáz. Legalább egy éjszakát állni hagyom a hűtőben szeletelés és fogyasztás előtt. Azért köszönöm a receptet. Nem adom fel a próbálkozást.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató