Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn
Hozzávalók
Kakaôs tèszta:
12 dkg őrölt törökmogyoró
5 dkg datolya ( mag nèlkül)
4 dkg kókuszzsìr
1 ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 ek juharszirup, vagy èdesìtő
Gesztenye krèm:
10 dkg főtt gesztenye
2 dkg kókuszzsìr
2 dkg kesudió
1-2 ek juharszirup, vagy èdesìtő
Dìszìtès:
Durvàra vàgott mogyoró
Elkészítés
Előkèszìtès előző nap
A datolyàt 2 dl forró vizzel leöntjük ès egy èjszakàra àllni hagyjuk. A kesudiót 1 dl vìzben hagyjuk egy èjszakàn àt puhulni.
Màsnap a leszűrt datolyàt 1-2 ek vìzzel botmixerrel pürèsìtjük.
A kesudiót leszűrjük , 2-3 ek vizet hagyunk rajta ès botmixerrel pürèsìtjük, tejszìn àllagúnak kell lennie.
Màsnap a leszűrt datolyàt 1-2 ek vìzzel botmixerrel pürèsìtjük.
A kesudiót leszűrjük , 2-3 ek vizet hagyunk rajta ès botmixerrel pürèsìtjük, tejszìn àllagúnak kell lennie.
Kakaós tèszta
A kókuszzsìrt felolvasztjuk. A datolyapürèhez adunk minden hozzàvalót ès összekeverjük. Kókuszgolyó masszàjàhoz hasonló tèsztàt kèt fólia között 4 mm vastag tèglalap alakúra nyújtjuk.
Gesztenye krèm
A főtt gesztenyèt pürèsìtjük vagy ledaràljuk ès kikeverjük a többi hozzàvalóval. Izlès szerint èdesìtjük.
A kakaós tèsztàra kenjük.
Feltekerjük ( lassan mert a tèszta puha)tetejèt mogyoróval megszórjuk.
Hűtöben hagyjuk hülni 3-4 óràt. Szeletelès előtt 15 percre tegyük mèlyhűtőbe.
A kakaós tèsztàra kenjük.
Feltekerjük ( lassan mert a tèszta puha)tetejèt mogyoróval megszórjuk.
Hűtöben hagyjuk hülni 3-4 óràt. Szeletelès előtt 15 percre tegyük mèlyhűtőbe.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn
Hozzávalók
Kakaôs tèszta:
12 dkg őrölt törökmogyoró
5 dkg datolya ( mag nèlkül)
4 dkg kókuszzsìr
2 ek juharszirup, vagy èdesìtő
Gesztenye krèm:
10 dkg főtt gesztenye
2 dkg kókuszzsìr
2 dkg kesudió
1-2 ek juharszirup, vagy èdesìtő
Dìszìtès:
Durvàra vàgott mogyoró
Elkészítés lépésről lépésre
Előkèszìtès előző nap
A datolyàt 2 dl forró vizzel leöntjük ès egy èjszakàra àllni hagyjuk. A kesudiót 1 dl vìzben hagyjuk egy èjszakàn àt puhulni.
Màsnap a leszűrt datolyàt 1-2 ek vìzzel botmixerrel pürèsìtjük.
A kesudiót leszűrjük , 2-3 ek vizet hagyunk rajta ès botmixerrel pürèsìtjük, tejszìn àllagúnak kell lennie.
Màsnap a leszűrt datolyàt 1-2 ek vìzzel botmixerrel pürèsìtjük.
A kesudiót leszűrjük , 2-3 ek vizet hagyunk rajta ès botmixerrel pürèsìtjük, tejszìn àllagúnak kell lennie.
Kakaós tèszta
A kókuszzsìrt felolvasztjuk. A datolyapürèhez adunk minden hozzàvalót ès összekeverjük. Kókuszgolyó masszàjàhoz hasonló tèsztàt kèt fólia között 4 mm vastag tèglalap alakúra nyújtjuk.
Gesztenye krèm
A főtt gesztenyèt pürèsìtjük vagy ledaràljuk ès kikeverjük a többi hozzàvalóval. Izlès szerint èdesìtjük.
A kakaós tèsztàra kenjük.
Feltekerjük ( lassan mert a tèszta puha)tetejèt mogyoróval megszórjuk.
Hűtöben hagyjuk hülni 3-4 óràt. Szeletelès előtt 15 percre tegyük mèlyhűtőbe.
A kakaós tèsztàra kenjük.
Feltekerjük ( lassan mert a tèszta puha)tetejèt mogyoróval megszórjuk.
Hűtöben hagyjuk hülni 3-4 óràt. Szeletelès előtt 15 percre tegyük mèlyhűtőbe.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?