Vaníliakrémes szelet
Hozzávalók
Vaníliakrémes szelet
Elkészítés
Elkészítés
A mazsolát mossa meg, 15 percig áztassa vízben. A krémporból 3dl tejjel, a csomagon olvasható utasítás szerint kevés cukorral főzzön sűrű krémet. Kihűlésig gyakran kevergesse, hogy ne legyen csomós, bőrös.
2
A mazsolát szűrje le, a rummal együtt forralja fel, majd tegye félre. A tejszínt verje kemény habbá. Amikor kihűlt a krém, keverje bele a rumos mazsolát és a kemény habot.
3
Béleljen ki frissen tartó fóliával egy hosszúkás (kb. 30x10 cm-es, magas peremű) formát. A babapiskótákat egyesével mártsa meg a maradék tejben, és hosszában rakja ki a forma alját. Erre simítsa a krém felét. Ismét rakjon egy sor piskótát, de most keresztben. Kicsit nyomkodja meg, tömörítse, majd a maradék krémet is simítsa rá. A végén fedje be megmártott piskótával, és kicsit újra nyomkodja le. Pihentesse 2-3 órát, de akár egy éjszakán át is.
4
Tálaláskor borítsa ki deszkára, távolítsa el a fóliát, szeletelje fel, és tányérra fektetve kínálja.
Tálalás
Vaníliakrémes szelet
Hozzávalók
Vaníliakrémes szelet
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A mazsolát mossa meg, 15 percig áztassa vízben. A krémporból 3dl tejjel, a csomagon olvasható utasítás szerint kevés cukorral főzzön sűrű krémet. Kihűlésig gyakran kevergesse, hogy ne legyen csomós, bőrös.
2
A mazsolát szűrje le, a rummal együtt forralja fel, majd tegye félre. A tejszínt verje kemény habbá. Amikor kihűlt a krém, keverje bele a rumos mazsolát és a kemény habot.
3
Béleljen ki frissen tartó fóliával egy hosszúkás (kb. 30x10 cm-es, magas peremű) formát. A babapiskótákat egyesével mártsa meg a maradék tejben, és hosszában rakja ki a forma alját. Erre simítsa a krém felét. Ismét rakjon egy sor piskótát, de most keresztben. Kicsit nyomkodja meg, tömörítse, majd a maradék krémet is simítsa rá. A végén fedje be megmártott piskótával, és kicsit újra nyomkodja le. Pihentesse 2-3 órát, de akár egy éjszakán át is.
4
Tálaláskor borítsa ki deszkára, távolítsa el a fóliát, szeletelje fel, és tányérra fektetve kínálja.
Tálalás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?