Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül
Hozzávalók
Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül
kb. 70 dkg túró
1 doboz joghurt (nagy)
1 csomag babapiskóta
1 csomag zselatin/Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
8-10 evőkanál cukor (lehetőleg gyümölcscukor)
2-3 evőkanál citromlé
2-3 db őszibarack
tetejére:
20 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Elkészítés
Az őszibarackokat meghámozzuk, pürésítjük. A túrót, cukrot, citromlevet, őszibarack pürét jól elkeverjük. Ha kb. sűrű tejföl állagú, akkor mehetünk tovább. Ha nem, akkor annyi joghurtot teszünk hozzá, hogy elérjük a sűrű tejföl állagát. Utána hozzákeverjük a zselatint (én Dr. Oetker Expressz zselatin fix-et használtam, tehát nem kellett melegíteni, csak összekeverni). A formát folpack-kal kibéleljük, majd a krém kb. harmadát beleöntjük. Utána babapiskóta réteg következik: szorosan egymás mellé fektetem a babapiskótákat. Utána a maradék krémből annyit teszek, hogy beleférjen még egy piskóta réteg és utána színültig töltöm a krémmel.
Ezek után a hűtőbe teszem megszilárdulni. Én egy éjszakát pihentettem ott, de érdemes néhány óra elteltével ránézni, ha nagyon meg akarjuk már enni. Végezetül kiborítjuk a formából egy tányérra/tálcára és tortabevonóval bevonjuk. Ha csokival bevonjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy nehezebben tudjuk majd szeletelni. De megéri :-)
Ezek után a hűtőbe teszem megszilárdulni. Én egy éjszakát pihentettem ott, de érdemes néhány óra elteltével ránézni, ha nagyon meg akarjuk már enni. Végezetül kiborítjuk a formából egy tányérra/tálcára és tortabevonóval bevonjuk. Ha csokival bevonjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy nehezebben tudjuk majd szeletelni. De megéri :-)
Tárolás
Hűtőben 2-3 napig tárolható.
Alternatív elkészítés
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül
Hozzávalók
Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül
kb. 70 dkg túró
1 doboz joghurt (nagy)
1 csomag babapiskóta
1 csomag zselatin/Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
8-10 evőkanál cukor (lehetőleg gyümölcscukor)
2-3 evőkanál citromlé
2-3 db őszibarack
tetejére:
20 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az őszibarackokat meghámozzuk, pürésítjük. A túrót, cukrot, citromlevet, őszibarack pürét jól elkeverjük. Ha kb. sűrű tejföl állagú, akkor mehetünk tovább. Ha nem, akkor annyi joghurtot teszünk hozzá, hogy elérjük a sűrű tejföl állagát. Utána hozzákeverjük a zselatint (én Dr. Oetker Expressz zselatin fix-et használtam, tehát nem kellett melegíteni, csak összekeverni). A formát folpack-kal kibéleljük, majd a krém kb. harmadát beleöntjük. Utána babapiskóta réteg következik: szorosan egymás mellé fektetem a babapiskótákat. Utána a maradék krémből annyit teszek, hogy beleférjen még egy piskóta réteg és utána színültig töltöm a krémmel.
Ezek után a hűtőbe teszem megszilárdulni. Én egy éjszakát pihentettem ott, de érdemes néhány óra elteltével ránézni, ha nagyon meg akarjuk már enni. Végezetül kiborítjuk a formából egy tányérra/tálcára és tortabevonóval bevonjuk. Ha csokival bevonjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy nehezebben tudjuk majd szeletelni. De megéri :-)
Ezek után a hűtőbe teszem megszilárdulni. Én egy éjszakát pihentettem ott, de érdemes néhány óra elteltével ránézni, ha nagyon meg akarjuk már enni. Végezetül kiborítjuk a formából egy tányérra/tálcára és tortabevonóval bevonjuk. Ha csokival bevonjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy nehezebben tudjuk majd szeletelni. De megéri :-)
Tárolás
Hűtőben 2-3 napig tárolható.
Alternatív elkészítés
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?