Túrórudi
Hozzávalók
Túrórudi
Elkészítés
Elkészítés
Attól függően, hogy milyen alakúra szeretnénk a Túró Rudit olyanra formázzuk, készíthetünk belőle kicsi hagyományos rudakat, de egy fóliával kibélelt őzgerincbe is rakhatjuk vagy akár gombócokat is formázhatunk.
Ha kiválasztottunk milyenre szeretnénk, akkor olyanra gyúrjuk és egy tálcára téve legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk és a hűtőből kivett túrósrúdra öntjük, illetve bevonjuk, szép egyenletesen lehetőleg újlenyomatok nélkül.
Ha valaki a kicsi hagyományos rudakat készíti, akkor ajánlom, hogy nyárst szúrjunk a túrórúd végébe és úgy forgassuk meg a csokiban. Ha ez megtörtént gyorsan vissza kell tenni a hűtőbe, hogy a túró nehogy megolvadjon és kb. 1 egész estét a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe állni hagyom. Ha a mélyhűtőt választjuk, akkor a szeletelés nem lesz olyan egyszerű.
Túrórudi
Hozzávalók
Túrórudi
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Attól függően, hogy milyen alakúra szeretnénk a Túró Rudit olyanra formázzuk, készíthetünk belőle kicsi hagyományos rudakat, de egy fóliával kibélelt őzgerincbe is rakhatjuk vagy akár gombócokat is formázhatunk.
Ha kiválasztottunk milyenre szeretnénk, akkor olyanra gyúrjuk és egy tálcára téve legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk és a hűtőből kivett túrósrúdra öntjük, illetve bevonjuk, szép egyenletesen lehetőleg újlenyomatok nélkül.
Ha valaki a kicsi hagyományos rudakat készíti, akkor ajánlom, hogy nyárst szúrjunk a túrórúd végébe és úgy forgassuk meg a csokiban. Ha ez megtörtént gyorsan vissza kell tenni a hűtőbe, hogy a túró nehogy megolvadjon és kb. 1 egész estét a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe állni hagyom. Ha a mélyhűtőt választjuk, akkor a szeletelés nem lesz olyan egyszerű.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?